Kristi Himmelsfärdshelg i Bergslagen

Våren är årets bästa tid!

Denna årstid har alltid inspirerat mig, dagarna blir längre, luften ljuder av fåglarnas läten och man ser att hela naturen spricker ut av glädje över att värmen har återvänt.
Därför är det extra härligt att ha möjlighet att åka upp till gården i Bergslagen - Berggrenstorp och njuta av naturens under.

Under den gångna helgen var vi uppe hela familjen och fick tillsammans fira Kristi Himmelsfärdshelg på vårt smultronställe. Och trots att gården befinner sig norr om den biologiska norrlandsgränsen har våren kommit i stort sett lika långt som på småländska höglandet.

För vår dagar i Berggrenstorp hade vi planerat in målning av den del av kapellet som vi håller på att renovera. Efter en lång och kall vinter då arbetet med att byta panel på kapellet fått ligga nere, har nu åter arbetet kommit igång. Det är inte mycket kvar nu, hälften av bergslagspanelen är på uppe på väggarna och resterande arbetet går ganska fort, speciellt som vi har så bra hjälp. Vårt arbete denna helg bestod av att grundmåla panelen, riva bort gammal panel och dessutom måla takfot. Beträffande takfot så är denna detalj på hus i Bergslagen väldigt iögonfallande, och betydligt större/bredare än på hus man ser i småland. Det var med andra ord mycket trä att skrapa och tvätta av innan vi kunde måla. Men resultatet blev mycket bra, efter två strykningar såg det ut som nytt.

Det är extra härligt att komma till stugan under helger som denna, det är folk i alla hus och runt om hör man att man håller på med fixa trädgård, snickra på huset, köra traktor eller den allt mer populära "fyrhjulingen". Med andra ord en härlig aktivitet i byn.

Efter förra gångens besök då vi röjde i kapellhagen, kan vi nu tydligare se resultatet. Öppet, ljust och en härlig grönska - det har bliviti riktigt bra. Nu kommer vi dessutom att få se hästar gå och beta i den restaurerade hagen. Känns riktigt gött!

Här följer några bilder från helgen som gick.Ha en riktigt bra dag och Gud välsigne dig!

/ Sven-Ove

RSS 2.0