Vilken fantastisk midsommarhelg!

Hej läsare!
 
Detta inlägg borde jag ha gjort för flera veckor sedan, det handlar ju om midsommar. Men det får bli en något försenad bild av vår helg i Berggrenstorp.
 
Midsommar är höjdpunkten av både våren och sommaren, Den avslutar den underbara vårperioden och inleder sommaren, perioden då vi svenskar flyttar ut, både ut i trädgården och ut på landet. Svenska folket är ett naturälskande folk, oavsett om man som i mitt fall har en extra lockelse till den svenska skogsmiljön med inslag av små åkrar, ängar, åar och sjöar. Eller som en stor del av svenska folket, åker till våra kuster för att njuta av långa sandstränder, klippor eller kobbar och skär. Sverige är ett underbart land!
 
För mig så är våren- och veckorna fram till och med midsommar bästa perioden under året.
Då träd och buskar precis slagit ut, gräset har blivit härligt grönt men ännu inte växt upp i midjehöjd, då hela luften surrar av ljud från insekter och alla fåglar sjunger så ljuvligt, som en lovsång till skaparen. Då fylls jag av energi, kraft och glädje och man vill inte vara inomhus, bara njuta av den explosion av växtkraft som naturen visar.
 
Att då få komma upp till Berggrenstorp, vårt smultronställe i Bergslagen för att fira midsommar är en ynnerst, man känner sig priviligerad.
 
Denna midsommar hade vi bjudit in ett par goda vänner från Stockholm för att fira midsommar tillsammans med oss. Johan och Carolin Lekardahl besökte oss och tillsammans fick vi uppleva en midsommarafton som var fantastiskt. Karin och jag hade kommit upp på till gården på torsdagkvällen och vaknade på midsommarafton av en strålande sol, klarblå himmel och en lätt bris. Eftersom vi kom upp sent kvällen före hade vi en hel del att fixa innan våra gäster skulle anlända - klippa gräset, plocka iordning utomhus, förbereda maten m m. Men en dag som denna med soligt och varmt väder gick allt liksom utan ansträngning.
 
När våra vänner anlänt njöt vi av midsommarlunch med bl a färsk potatis, matjessill och självklart kaffe med jordgubbstårta. Livet kan knappast bli bättre, och att dessutom få dela detta med fantastiska människor som Johan och Carolin var underbart. Tack Johan och Carolin för att ni är dom ni är!
 
Midsommardagen njöt vi av en härligt frukost, tog en tur i bilen och visade upp omgivningen, besökte loppis spelade kubb med vedträd och avslutaden den med middag innan våra vänner återvände till Stockholm.
 
Här är några bilder från midsommar och tidigare i våras.
 
Ha en riktigt bra dag!
 
/ Sven-Ove
 
Karin, Carolin och Johan i syrenbersån med kaffe och jordgubbstårta.
 
Bild tagen på ängen söder om huset i slutet av maj.
 
Hagen mellan kapellet och huste i början av maj 2012.

RSS 2.0