Midsommarafton med Fotbolls-EM

Hej igen och gott nytt år!

Idrott har alltid varit en viktig del hos familjen Gunnarsson, och framför allt då fotboll. Om något större idrottsevenemang genomfördes samtidigt som man var upptagen med något annat (t o m under Gudstjänst) så ville man hålla sig uppdaterad hur det gick. Något man absolut inte ville/fick missa var när sverige spelade match i antingen fotbolls-VM eller fotbolls-EM.

För alla er som också är intresserad av fotbolls, så vet ni att det är inte ovanligt att dessa mästerskap spelas kring midsommar och detta var också vad som hände sommaren 2004, då fotbolls-EM spelades i Portugal.
Just denna helg skulle vi tillbringa på gården i Bergslagen, tillsammans med storebro Ola och hans familj, samt även kusinen Anders med familj o vänner.

Den minnesgode fotbollsentusiasten minns säkert att sverige genomförde ett fantastiskt kval, med vinst mot Bulgarien med 5-0, och därefter lika 2-2 mot Danmark samt 1-1 mot Italien, just den matchen som Zlatan gjorde sitt berömda klackmål i krysset i slutet av matchen.

När det började närma sig midsommar och vi förberedde resan till stugan, så hade jag kontakt med en av mina äldsta vänner, Pelle, som jag har vuxit upp med på det berömda Östra brudbadet området i Eksjö. Det visade sig att Pelle och hans fru Lena just den helgen skulle, pga av jobbet, tillbringa i Örebro, och vi föreslog då att de skulle komma över till oss istället för att fira midsommar i Örebro.

Sagt och gjort, när det blev midsommarafton så var vi ett stort gäng i Bäckegruvan; Ola och hans familje, som då innebar 6 barn; det var våra kusiner med sina familjer, totalt 8 st personer; det var Pelle och Lena och det var vi, dvs Karin och jag, Jesper och Julia. Totalt var vi alltså 20 personer som tillsammans skulle fira midsommar i Bäckegruvan.

Eftersom vi blev så många så gjorde vi iordning kapellet, där fick vi gott om utrymme. Vädret var inte det bästa men vi hade ju gott om plats att vara inomhus så allt fungerade bra. Tyvärr var inte vårt kök iordning vid det tillfället så förberedelserna med maten var ganska besvärliga och tog tid.

Under dagen hängde det tunga moln på himlen som liksom retfullt talade om att, "vi kommer snart att göra alla eventuella utomhus aktiviteter betydligt blötare", och så blev det också. Under eftermiddagen kom regnet och med regnet kom knott och mygg, och det rejält. Att vara utomhus var inget man frivilligt gjorde, om man inte var förberedd med bra kläder och insmord med myggolja. Trots det fanns en kille - Elias, Olas då yngste grabb, som helt respektlöst gick utan tröja och höll på med allehanda aktiviteter som att kasta pil, kasta spjut (hemmagjord) och spela fotboll. Men så var utseendet på hans rygg också som om han hade legat på en spikmatta. Trots det så klagade han inte.

När kvällen väl hade kommit, uppstod dock ett litet problem. Sverige skulle spela kvartsfinal mot Holland, en match som kom att bli en klassiker. Vi hade en TV modell äldre som inte hade så bra bild och vi var alldeles för många för att alla skulle kunna få rum i vårt (då ej omgjorda) kök. Som tur var, så ville barnen efter en stund hellre spela något spel, än att sitta och titta på fotbolls med ett gäng nervösa, på gränsen till neurotiska, föräldrar som var och varannan minut ömsom skrek på dommaren och ömsom kommenterade spelet. 

Matchen var igång och spelet gick fram och tillbaka. Första halvleken var jämn men under andra halvleken tog Sverige över spelet allt mer och de förtjänade att vinna. Tyvärr slutade matchen 0-0 och det blev förlängning som också slutade 0-0, och därefter följde straffläggning. Efter stor dramatik stod Holland som segrare med 5-4 och familjen Gunnarsson (läs Ola, Sven-Ove och Jesper) var förtvivlade. När den spänningen under straffläggningen var som värst gick Ola ut och gick, hand klarade inte av att se allt. När förlusten var ett faktum gick Jesper också ut, men bara för att skrika och kasta sten, liksom för att få ut sin frustration

Ja, så kan det gå till när familjen Gunnarsson ser fotbollsmästerskap på TV.
Och nu ser vi fram emot sommarens plåga - Fotbolls-EM i Polen och Ukraina.

Önskar alla en rikigt skön helg!
Njut av bilderna nedan, de är alla från denna midsommarhelg.

God bless you!

/ Sven-OveTvå glada svägerskor och äldsta kusinen, Rebecca.Kusin Anders med sin grabb Jonathan och hans kusin.Ola med vår vän Sven-Göran.Kusinerna Julia, Sara, Samuel, Jesper och med ryggen till sitter Elias.Här sitter jag tillsmmans med min äldsta vän Pelle och hans fru Lena.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0