Midsommar i Bäckegruvan!

Så har vi firat midsommar i Bäckekgruvan!.
Efter en period av dåligt väder i Småland, var vi rädda för att vi skulle få sitta inne mest hela tiden, men vi hade riktigt fina dagar. Några kortare skurar, men inget ihållande, däremot sken solen igenom ganska mycket och höjde temperaturen. Vi kunde verkligen njuta av dagarna.

Det
var också några år sedan vi fick fira midsommar med sonen, därför extra kul att Jesper följde med oss till bergslagen denna gång. Känns extra roligt att också få inspirera den yngre generationen med de framtidsidéer som vi har för vår släktgård. Att komma upp till Bäckegruvan under sommarhalvåret är alltid speciellt, de flesta gårdarna och husen är fulla av liv, och det verkligen känns hur byn fylls av liv och rörelse.

Under midsommarafton gjorde vi mest lite enklare praktiskt arbete, och sedan åt vi en härlig midsommarlunch med traditionsenlig sill och potatis. Vi gjorde sedan en utflykt till Ramsberg och deltog en stund i deras midsommar firande, därefter en trevlig tur till närliggande byar som Löa, Storå, och Stråssa innan vi åkte tillbaka.

Under midsommardagen bjöd vi hem några grannar på midsommar fika – kaffe och tårta, och totalt var vi närmare femton personer som intog tårta i vårt kök. Men vi han också med lite målningsarbete, bland annat vitmålade vi knutar, fönsterfoder och karmar. Nästa år får vi ge oss på fönster, i synnerhet de som vätter mot söder och väster.

Vi har under några år haft möjlighet att hyra ut vår stuga några veckor under sommaren, och till nästa helg ska vi få besök av en familj från Stockholm, faktiskt första svenska familjen som bokat vår stuga, främst är det tyskar och holländare som vill besöka byn. Ska bli intressant att höra vad de tycker om gården och omgivningen.

Här några bilder från helgen!Strålande väder och gräste är nyklippt - känns alltid lika bra varje gång...
En härlig kvällsbild, där solen belyser skogsridån och gräsmattan är nyklippt.
Trött Jesper efter att vi har sprungit från gården till sjön Lien, och Liens Camping ca 8 km öster ut.

Ha det bra - inom några dagar kommer mer intressant läsning om gårdens historia, vad vi planerar och galna berättelser, bl a en om min kusin Anders, som i Lindesberg har gått under namnet "Lill-Elvis".

/ Sven-Ove


Kommentarer
Postat av: Jesper

Kallt var det i vattnet!!!!

2011-07-13 @ 05:46:41
Postat av: Jan-Ola Persson

Hej

Följer gärna din blogg. Uppväxt i Gammelbo. Mamma från Sandtjärn. Gått i Bäckegruvans skola. Mammas lärare Alvar Henriksson. Bor i Visby sedan 1997. Undrar bara var Gliens camping ligger.

Ha det!

J-O

2011-07-26 @ 10:00:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0